روش‌های مراقبت از سنگ ساختمانی و نکات طلایی نگهداری سنگ ساختمانی

مراقبت از سنگ ساختمانی
زمان مطالعه: 7 دقیقه

مراقبت از سنگ ساختمانی از جمله اساسی ترین فاکتورهایی است که منجر به افزایش دوام و ماندگاری آن ها می شود. در حال حاضر انواع مختلفی از روش ها برای نگهداری از این مدل سنگ ها وجود دارد. لازم به ذکر است که روش های نگهداری سنگ ها با یکدیگر متفاوت است و احتمال دارد روشی که برای مراقبت از یک نوع سنگ استفاده می شود برای نوع دیگر مناسب نباشد.

با توجه به اهمیت موضوع نگهداری از سنگ ساختمانی در این مقاله از ترامیت مهتاب در زمینه انواع روش های نگهداری از سنگ ساختمانی، روش شستشوی صحیح و نکات کلیدی نگهداری از آن ها بیشتر صحبت خواهیم کرد.

اهمیت مراقبت از سنگ ساختمانی

پیش از اینکه در رابطه با اهمیت موضوع نگهداری از سنگ ساختمانی صحبت کنیم بهتر است در ابتدا با مفهوم آن بیشتر آشنا شویم. در این ارتباط باید گفت که به روش هایی که برای نگهداری از سنگ ها انجام می گیرد تا در مقابل انواع شرایط جوی و محیطی دوام بیشتری پیدا کنند، مراقبت از سنگ ساختمانی اطلاق می شود. مهم ترین دلایلی که باید از سنگ های ساختمانی مراقبت نمود به شرح زیر است:

  • سنگ ها بر اثر عبور و مرور دچار سایش می شوند و بر سطح آن ها خط و خش ایجاد خواهد شد.
  • ممکن است بر اثر ضربه و یا فشار بر روی سنگ ساختمانی ترک و یا شکستگی ایجاد شود.
  • در صورتی که با مواد اسیدی تماس پیدا کنند دچار خوردگی می شوند.
  • احتمال اینکه اجسام تیز با سطح سنگ برخورد کرده و به آن صدمه بزند، بسیار زیاد است.

در نتیجه مراقبت از سنگ ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و یادگیری روش های نگهداری درست از آن ها خالی از لطف نیست.

تمیز کردن سنگ ساختمانی

آشنایی با روش های مراقبت از سنگ ساختمانی

یکی از انواع سنگ ساختمانی که به مراقبت نیاز دارد، سنگ کفپوش ساختمان است. جهت مراقبت از این مدل سنگ پیشنهاد می شود که با مواد اسیدی و شیمیایی تمیز نشود، به دلیل اینکه هم به بافت سنگ آسیب می زند و هم شکل ظاهری آن را کدر می کند. همچنین به دلیل اینکه کفپوش ساختمان در معرض تردد افراد است با استفاده از پادری از ساییده شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید.

چنانچه مراقبت از سنگ ساختمانی برایتان اهمیت دارد تمیز کردن مداوم آن را فراموش نکنید. حتما برای این انجام این کار از مواد شوینده ملایم مانند آب و صابون استفاده کنید. یکسری موادی نیز در بازار وجود دارد که از سطح سنگ ساختمانی محافظت می کند. این محصولات عمدتا به شکل اسپری و روغن هستند. چنانچه از این ترکیبات برای مراقبت از سنگ ساختمانی استفاده کنید، در برابر خوردگی، ضربه و خراش محافظت خواهند شد.

مراقبت از سنگ ساختمانی با استفاده از درزبند مناسب

زمانی که سنگ های ساختمانی نصب می شوند لازم است که از درزبند مناسب نوع سنگ استفاده شود. توصیه می شود که برای انجام این کار از افراد متخصص کمک بگیرید. فایده این کار افزایش مقاومت سنگ ساختمانی در برابر نفوذ مواد گوناگون خواهد بود. به طورکلی دو نوع درزبند وجود دارد؛ نوع طبیعی که به داخل سنگ نفوذ کرده و منجر به حفاظت از بافت و رنگ آن می شود.

نوع دیگر درزبندهای سطحی هستند که مثل یک لایه روی سنگ قرار گرفته و از آن محافظت می کنند. بایستی خاطر نشان کرد که برای مراقبت از سنگ ساختمانی باید نوع درزبند بر اساس شکل ظاهری و خصوصیات آن انتخاب شود.

مراقبت از سنگ ساختمانی با دور نگه داشتن از شرایط سخت جوی

در صورتی که سنگ های ساختمانی در معرض شرایط بد جوی نظیر باران تند، دمای پایین و تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند دچار ترک خوردگی خواهند شد. بنابراین برای مراقبت از سنگ ساختمانی لازم است که از شرایط نامناسب محیطی به دور نگه داشته شوند.

چطور سنگ ساختمانی را تمیز کنیم

تعمیر به موقع هر گونه آسیب سنگ های ساختمانی

چنانچه ترک های موجود بر سطح سنگ ساختمانی به موقع ترمیم شوند از صدمه وارد شدن به آن جلوگیری خواهد شد. توصیه می شود برای مشخص کردن مناسب ترین راه تعمیر سنگ ساختمانی با کارشناسان حرفه ای سنگ تراش مشورت کنید.

مراقبت از سنگ ساختمانی با کنترل حرکت آن ها

جابجایی یا نشست ساختمان عاملی است که منجر به ترک خوردن سنگ های ساختمانی می شود. از این رو لازم است که به طور مرتب برای مراقبت از سنگ ساختمانی حرکت آن ها چک شده و در صورت بروز مشکل سریعا به آن رسیدگی شود.

روش صحیح شستشو و مراقبت از سنگ ساختمانی

به نظر شما شستشوی سنگ ساختمانی باعث آسیب رسیدن به آن می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شستن این مدل سنگ ها به نوع و موقعیت آن ها بستگی زیادی دارد. به دلیل اینکه هر نوع از سنگ های ساختمانی به مواد اسیدی و شیمیایی واکنش متفاوتی نشان خواهند داد.

لازم به ذکر است که شستشوی سنگ های ساختمانی روش ساده ای جهت افزایش طول عمر و دوام سنگ های ساختمانی محسوب می شود. با این وجود اگر این کار به صورت اصولی صورت نگیرد هم به سنگ آسیب می زند و هم از طول عمر آن کاسته می شود. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در ادامه مطلب در رابطه با شستشو اصولی و مراقبت از سنگ ساختمانی بیشتر صحبت کنیم.

شستشوی سنگ ساختمانی

  • یکی از مواردی که در شستشوی سنگ ساختمانی باید مد نظر قرار داد نوع موادی است که در مواد شوینده وجود دارد، به طور مثال موادی که انتخاب می کنید باید بدون فسفات، پلیمر، آمونیاک و… باشند.
  • مورد مهم دیگر توجه به زمان تمیز کردن سنگ ساختمانی است. هر چه این مدل سنگ ها دیرتر پاک شوند، گرد و خاک باقی مانده بر روی آن، از کیفیت آن کاسته و شکل ظاهری سنگ و زیبایی آن را خراب خواهد کرد.
  • بیشتر سنگ های ساختمانی با وجود سطحی براق و صیقلی که دارند دارای درصد کمی تخلخل هستند که منجر به جمع شدن انواع آلودگی در سنگ می شود، از این رو لازم است با کمک ترکیبات ضدعفونی کننده آن ها را تمیز کنید.
  • هیچگاه جهت تمیز کردن سطح سنگ از ابزار تیز استفاده نکنید.
  • برای اینکه بر روی سنگ ساختمانی لکه های دائمی ایجاد نشود باید سطح سنگ هر هفته با استفاده از دستمال نمدار تمیز شود.

مراقبت از سنگ ساختمانی در مقابل عوامل مخرب

یکی از مواقعی که ممکن است به سنگ ساختمانی صدمه وارد شود، زمان بسته بندی، انتقال سنگ و نصب آن است، در نتیجه در تمام مراحل ذکر شده باید مراقبت سنگ ها بود تا دچار شکستگی و ترک خوردگی نشوند. در واقع نگهداری و مراقبت از سنگ ساختمانی در انبارهای مسقف، دقت در زمان جابجایی و نصب اصولی آن ها از مواردی هستند که از آسیب رسیدن به سنگ ها جلوگیری خواهد کرد.

در صورتی که قصد دارید سنگ ساختمانی را در مسیر پرتردد نصب کنید، پیشنهاد می شود که سنگی با تراکم بالا تهیه کنید، با این کار مقداری از ساییده شدن آن کم خواهد شد. علاوه بر این موقع خرید سنگ ساختمانی حتما به میزان قطر آن نیز توجه کنید، چرا که انتخاب سنگی با قطر ایده آل و نصب اصولی آن تا حدودی از شکسته شدن و ترک خوردن آن جلوگیری خواهد شد.

نحوه تمیز کردن سنگ ساختمانی

نکات طلایی مراقبت از سنگ ساختمانی

به طور کلی نکات مهمی جهت مراقبت از سنگ ساختمانی وجود دارد که با رعایت این نکته ها طول عمر و دوام سنگ ها افزایش خواهد یافت. از جمله مواردی که باید در نگهداری از انواع سنگ ساختمانی مد نظر قرار داد عبارت اند از:

  1. بعد از اینکه تمیز کردن سنگ ساختمانی به اتمام رسید قطره های آب سطح آن سریعا خشک کنید.
  2. لازم است جهت مراقبت از سنگ ساختمانی سطح آن به طور مرتب گردگیری شود.
  3. جهت جلوگیری از ایجاد خش بر روی سنگ ساختمانی، بر روی پایه های لوازم خانگی محافظ قرار دهید.
  4. موقعی که از جارو برقی برای تمیز کردن سنگ ساختمانی استفاده می کنید، مراقبت باشید که بر روی آن خط و خش نیفتد.
  5. از کشیدن تجهیزاتی با پایه فلزی و وسایل چرخدار روی سنگ خودداری کنید.
  6. پس از ریختن مواد غذایی بر روی سنگ های ساختمانی سریعا برای پاک کردن آن اقدام کنید.
  7. جهت مراقبت از سنگ ساختمانی بر روی آن مواد داغ نریزید.
  8. حتی الامکان از شستشوی سنگ های تراورتن پرهیز کنید، چرا که دارای تخلخل هستند و با وارد شدن آب به درون آن ها سریعا تخریب می شوند.
  9. به یاد داشته باشید برای مراقبت از سنگ ساختمانی باید از اسفنج نرم برای پاک کردن آن ها استفاده کنید.
  10. اگر مدت زمان طولانی از نصب سنگ ساختمانی گذشته است با صیقل دادن آن ها ظاهر به آن ها ببخشید.

مراقبت کردن از سنگ ساختمانی

مراقبت از سنگ ساختمانی زیر نظر متخصصین حرفه ای

در این مقاله در زمینه روش های مراقبت از سنگ ساختمانی، شیوه شستشو و نکات کلیدی نگهداری از آن ها به طور مفصل صحبت کردیم. در کل می توان چنین گفت که نگهداری از سنگ های ساختمانی برای افزایش طول عمر و دوام آن ها امری ضروری است. البته لازم است که شستشو و مراقبت از سنگ ساختمانی زیر نظر متخصصین حرفه ای انجام شود.

چنانچه در زمینه خرید بهترین سنگ های ساختمانی و سنگ هایی که مراقبت از آن ها آسان است و انتخاب سنگ نمای ساختمان و سنگ دیواره و کف نیاز به مشورت داشتید می توانید با شماره ۰۹۱۳۵۵۵۵۵۳۶ تماس حاصل نمایید. متخصصین مجموعه ژاد آماده ارائه خدمات به شما هستند.

همچنین با تماس با این شماره می توانید شرایط و قیمت خرید سنگ ترامیت را نیز سوال کرده و بهترین نانو سنگ ترامیت را برای نمای ساختمان یک طبقه و دوطبقه یا نمای دیواره حیاط خود انتخاب کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *