زمان مطالعه: 12 دقیقه
نصب سنگ نما

چگونه اقدام به نصب سنگ نما برای ساختمان خود کنم؟

از آنجایی که نصب سنگ نما بر زیبایی، جذابیت ظاهری، ارتقای معماری ساختمان و قیمت آن می‌افزاید، افراد زیادی خواهان نصب و اجرای سنگ برای نمای ساختمان یا حتی قسمت‌های داخلی آن همچون ستون‌ها یا دیوارها هستند. در صورتی که می خواهید مزایای نصب سنگ نما را در برابر مصالح دیگر بدانید یا به کسب اطلاعات در رابطه با آموزش نصب سنگ برای نما علاوه دارید با این مقاله از ترامیت مهتاب همراه ما باشید تا بتوانید علاوه بر کسب اطلاعات در این زمینه ها، بهترین روش نصب سنگ نما را نیز بشناسید.

مزایای نصب سنگ نما نسبت به مصالح دیگر چیست؟

از آنجایی که امروزه تعداد شهرنشینان افزایش یافته و افراد بیش از گذشته به زیبایی سطح شهر توجه می‌کنند، اشخاص زیادی خواهان سنگ کاری جلوی ساختمان خود هستند. استفاده و نصب سنگ برای نمای ساختمان بر زیبایی بنا تاثیر مثبتی گذاشته و باعث افزایش قیمت ساختمان و محله می‌گردد. به همین علت ساختمان‌های اداری و شخصی زیادی به فکر طراحی سنگ کاری نمای ساختمان خود هستند تا علاوه بر بالا بردن ارزش معماری سطح شهر، حس و حال خوبی هم به فضا القا کنند.

همچنین بد نیست بدانید سنگ‌ها طول عمر بالایی دارند و استفاده از آنها باعث افزایش دوام ساختمان می‌شود. البته نحوه نصب سنگ نما و مراقبت‌های پس از نصب مخصوصا در بخش خارجی ساختمان اهمیت زیادی دارد و می‌تواند بر مدت زمان ماندگاری نمای سنگی بیفزاید.

همچنین سنگ ها تنوع بسیار بالایی از نظر نوع بافت، طرح و رنگ و قیمت دارند و هر کسی با هر ایده و علاقه ای که دارد می تواند سنگ ساختمانی متفاوتی را بر اساس بودجه ای که دارد تهیه کند.

اجرای نما با سنگ
برای انتخاب و خرید سنگ نیاز به مشاوره رایگان دارید؟

چه سنگ‌هایی برای نصب سنگ نما مناسب هستند؟

هنگامی که ما تصمیم به تغییر نمای خارجی یا داخلی ساختمان می‌گیریم قطعا به گزینه‌هایی همچون شرایط آب و هوایی محل سکونت، میزان بودجه، چرایی نصب سنگ برای نمای ساختمان در کنار نوع سنگی که خواهان استفاده از آن برای تغییر نما هستیم، اهمیت پیدا می‌کند. به همین منظور در این بخش لیستی از سنگ‌هایی که می‌توان از آنها برای نصب سنگ نما بهره برد را ارائه می‌کنیم:

سنگ ترامیت

سنگ ترامیت یکی از سنگ های میان رده در بازار به حساب می آید که قیمت آن بر اساس کیفیت خوبی که دارد بسیار مناسب است. این سنگ طولی یکی از سنگ های سفید و یکدست در بازار است و به همین دلیل بیشتر برای نمای رومی ساختمان استفاده می شود. سنگ ترامیت نسبت به سنگ های دیگر تخلخل بالایی دارد و همین مساله باعث شده است وزن کم و چسبندگی بالایی به ملات داشته باشد.

مشکلات مربوط به تخلخل این سنگ نیز با تولید نانو سنگ ترامیت بسیار کم شده و می توان از آن به عنوان یک سنگ با کیفیت برای نما و آبگریز استفاده کرد.

نصب سنگ برای نما
برای خرید ترامیت اینجا کلیک کنید

تراورتن

سنگ‌های تراورتن بنا به دلیل ویژگی‌هایی همچون کیفیت و ماندگاری بالا، وجود مشخصه‌ای مانند تخلخل بالا (که نیاز به استفاده از اسکوپ را کاهش می‌دهد) طرفداران زیادی را برای نصب سنگ نما در میان خریداران داخلی و خارجی پیدا کرده‌اند. این سنگ‌ها در انواع مختلف و طرح‌های خاص موجود هستند که افراد می‌توانند با توجه به سلیقه خود نوع مناسب و مدنظرشان را برگزینند.

سنگ‌های تراورتن در رنگ‌های بژ، قرمز، طوسی، کرم، خرمایی و انواع ساده، ابری و بادی و موجدار در بازار یافت می‌شوند که البته هر چه طرح سنگ خاص‌تر باشد متناسب با آن قیمتش نیز افزایش می‌یابد.

سنگ مرمریت

از سنگ‌های محبوب دیگر برای نصب سنگ نما می‌توان به مرمریت یا چینی اشاره کرد، این سنگ‌ها ماندگاری و قیمت بالایی دارند، به همین علت طرفداران خاص خود را دارند. مرمیت دانه شکری یا دانه ریز از لحاظ قیمت نسبت به انواع دیگر گران‌تر هستند، البته امروزه نسبت به گذشته کمتر از مرمر برای نصب سنگ به عنوان نمای داخلی یا خارجی استفاده می‌شود.

گرانیت

سنگ‌های گرانیت رنگ تیره نسبت به رنگ روشن آن گران‌تر هستند، شما می‌توانید گرانیت‌ها را در رنگ‌های صورتی، مشکی، سفید، سبز و طوسی در بازارهای فروش پیدا کنید. مقاومت این سنگ‌ها در برابر آب و هوای مرطوب و شرجی باعث شده در استان‌های شمالی نسبت به مناطق دیگر کشور بیشتر از این سنگ‌ها استفاده شود. در ضمن تنوع رنگی بالای آنها نیز پاسخگوی نیاز خریداران زیادی است.

نحوه نصب و اجرای نمای ساختمان با سنگ

ما در این بخش به آموزش اجرای نمای ساختمان به صورت اصولی و مرحله‌ای می‌پردازیم تا شما پس از مطالعه این قسمت بتوانید اطلاعات کافی در رابطه با مراحل نصب سنگ در نمای بیرونی و داخلی ساختمان به دست بیاورید.

نصب سنگ نما با اسکوپ

انتخاب نوع سنگ و مواد مورد نیاز برای نصب

با توجه به نوع ساختمان قبل از هر گونه اقدامی باید نوع سنگ و موادی که از آن ها برای نصب استفاده می‌شود را برگزید. به طور معمول نصب سنگ نما با کمک ملات ماسه و سیمان یا سیمان، چسب، پیچ و مهره یا اسکوپ به صورت خشک یا حتی گچ صورت می‌گیرد. سنگ‌ها انواع مختلفی دارند و از نظر ابعاد نیز بسیار متنوع هستند که با توجه به طرح مدنظرتان می‌توانید آنها را انتخاب کنید.

چیدن سنگ‌ها و تعیین نوع نصب آنها با توجه به شرایط ساختمان

پس از اینکه سنگ و مواد مدنظرتان را انتخاب کردید، نیاز به چیدن اصولی سنگ‌ها و استفاده از مواد به صورت استاندارد است. بد نیست بدانید طریقه نصب سنگ زیر سقف، روی ستون‌ها یا نمای بیرونی و داخلی ساختمان اصول خاص خود را دارد که باید قبل از اجرا آن ها را مدنظر قرار داد. به عنوان مثال برای نصب سنگ نما علاوه بر اجرای اصولی نیاز به داربست و تجهیزات خاص نیز هست که ممکن است این وسایل و مهارت‌ها برای نصب سنگ در فضای داخلی نیاز نباشند.

نحوه نصب سنگ‌  نما

در این مرحله از سیمان، پیچ و مهره، چسب یا حتی گچ برای زیرسازی فضا استفاده می‌شود. شما باید به درستی مواد نصب را انتخاب کرده و آن ها را بر فضای مدنظرتان اجرا کنید. توجه داشته باشید در صورتی که از مواد تر استفاده می‌کنید باید علاوه بر انتخاب و ترکیب اصولی مواد، سنگ ها را نیز به درستی روی ملات قرار دهید. زیرا عدم ترکیب درست مواد باعث نچسبیدن سنگ‌ها روی دیوار می‎ شود و خطر ریزش را به وجود می‌آورد.

در ضمن به این موضوع که حتما سنگ‌ها را به صورت اصولی بر مواد مورد استفاده ثابت قرار دهید نیز توجه داشته باشید؛ زیرا اگر این مرحله به خوبی سپری نشود می‌تواند باعث شل شدن یا افتادن سنگ‌ها شود.

انواع روش‌‌ نصب سنگ برای نمای داخلی یا خارجی

نصب سنگ بر بخش‌های مختلف ساختمان روش‌های خاصی دارد که بعضی از آنها تحت عنوان روش نصب خشک یا تر شناخته می‌شود. ما در این قسمت نگاهی به روش‌های نصب سنگ نما خواهیم داشت.

روش نصب سنگ به شیوه تر یا ملات

در بخش قبلی به استفاده از ماسه و سیمان برای نصب سنگ بر دیوارها اشاره کردیم، این روش یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها در بخش ساخت و ساز و نصب سنگ نما ساختمان است. در این روش باید از سنگ‌های مناسب همچون سنگ‌های ضخیم استفاده کرد. اگر سنگ مدنظر بزرگ باشد، آن را جایگذاری کرده و سپس در پشت آن از ملات برای نصب استفاده می‌شود، البته این روش برای سنگ‌هایی با سایز ریز و متوسط هم قابل استفاده است. هنگامی که ماسه و سیمان خشک شوند سنگ به دیوار یا سقف چسبیده می‌شود و جدایی آن تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد.

استفاده از ملات به شیوه اسکوپی

مواد مورد استفاده در این شیوه نصب نیز شامل ماسه، سیمان و اسکوپ هستند. از آنجایی که سنگ‎ها سطح صاف و صیقلی دارند، استفاده صرف از سنگ‌ها (بدون اسکوپ) احتمال چسبیدن‌ آنها به دیوار یا سقف را کمتر می‌کند. به همین علت استفاده از اسکوپ می‌تواند از خطر افتادن سنگ‌ها بکاهد.

بد نیست بدانید جنس اسکوپ‌ها از گالوانیزه بدون زنگ است که بدین صورت بر ماندگاری و دوام این فرآیند نصب هم می‌افزاید. در واقع این اسکوپ‌ها بین سنگ و ملات فضایی برای اتصال بهتر و سریعتر ایجاد می‌کنند. از این روش بر اجرای سنگ نما در سقف، دیوارها و ستون‌ها بهره برده می‌شود.

نصب سنگ نمای ساختمان

نصب سنگ با کمک پیچ و رول

در این روش نصب سنگ نما با کمک دستگاه دریل سوراخ‌هایی بر سطح سنگ ایجاد می‌شود تا بتوان پشت سنگ پیچ نصب کرد و سنگ را بر دیوار، سقف یا ستون گیر داد. از آنجایی که جنس پیچ و مهره‌ها از گالوانیزه ضدزنگ هست، مشکلی تحت عنوان زنگ زدگی یا از بین رفتن آنها رخ نمی‌دهد، پس از نصب سنگ به کمک بتونه می‌توان حفره‌های موجود بر بخش بیرونی را پر کرد. این روش نصب سنگ در بخش‌های مختلف ساختمان باعث کاهش احتمال افتادن سنگ‌ها می‎شود.

روش خشک برای نصب سنگ

اگر به دنبال آموزش نصب سنگ نمای رومی هستید، باید گفت این روش مناسب نماهای رومی و کلاسیک است و اولین بار در آمریکا از آن استفاده شد و پس از آن در سراسر دنیا طرفداران خاص خود را کسب کرد. از جمله مواد نصب این روش می‌توان به شاسی کشی و گیره پین دار اشاره کرد. در این روش سنگ بر مواد فلزی نصب می‌شود و هیچگونه نیازی به ملات وجود ندارد. به همین علت این روش تحت عنوان روش نصب خشک شناخته می‌شود. این روش جز یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از افتادن سنگ‌ها هست، البته از لحاظ هزینه هم روش گرانی به نظر می‌رسد.

نصب سنگ با کمک چسب

نصب سنگ نما با چسب روش آخری هست که به آن می‌پردازیم، این روش نصب سنگ نما با کمک چسب سنگ یا چسب دو جزئی انجام می‌گردد. پس از چسب زدن به پشت سنگ می‌توان آن را بر دیوار قرار داد و در سریع‌ترین زمان ممکن چسب خشک شده و نصب سنگ تمام می‌شود. پیشنهاد می‌شود از این روش برای نصب کاشی یا سنگ در قسمت‌های کم ارتفاع یا کف استفاده گردد، این روش به دلیل سرعت بالا و قدرت چسبندگی زیاد بین عموم طرفداران خاص خود را به دست آورده است.

شما متناسب با شرایط خود می‌توانید از روش‌های فوق استفاده کنید، توجه داشته باشید حتما نصب سنگ روی سقف، ستون‌ها یا حتی سنگ کاری نمای ساختمان دو طبقه یا بیشتر را با کمک مجموعه‌ای متخصص و حرفه‌ای انجام دهید تا از رخداد مشکلات احتمالی همچون جدا شدن سنگ‌ها بکاهید. خوشبختانه مجموعه ما بهترین و مجرب‌ترین خدمات را در حوزه سنگ کاری جلوی ساختمان، بخش داخلی آن، ستون‌ها یا حتی سقف فراهم کرده است.

برای خرید کوپ ترامیت اینجا کلیک کنید

بهترین و مناسب‌ترین روش نصب سنگ نما

اگر می خواهید بدانید کدام یک از روش‌های فوق برای نصب سنگ نمای ساختمان شما بهترین هست، باید به مواردی همچون بخشی از ساختمان که خواهان نصب سنگ روی آن هستید، بودجه خود، میزان ماندگاری سنگ‌های نصب شده، مدت زمان نصب سنگ نما توجه داشته باشید.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید یکی از دیوارهای منزل خود را در مدت زمان یک هفته با بودجه‌ای کم، نمای سنگ بزنید، خودتان می‌توانید با خرید سنگ و چسب سنگ این کار را انجام دهید. توجه داشته باشید حتما سنگ‌ها را به درستی نصب کنید در غیر این صورت امکان سقوط آنها وجود دارد.

اما اگر قصد نمای ساختمان دو طبقه یا نمای ساختمان یک طبقه را دارید ترجیحا از مجموعه‌ای خبره کمک بگیرید. بدین صورت از خطرات احتمالی، جدا شدن سنگ‌ها از دیوارهای و حتی اتلاف وقت و هزینه می‌کاهید. هر کدام از روش‌های فوق می‌توانند روشی ایده آل برای شما باشند، در صورتی که شرایط و محل نصب سنگ را مدنظر قرار داده باشید.

برای نصب سنگ نما با چه کسانی مشورت کنیم؟

پس از آشنایی مختصر با نحوه و روش های نصب سنگ نما باید برای انتخاب بهترین سنگ نما، اصولی ترین روش نصب سنگ و اجرای حرفه ای آن با یک مجموعه معتبر همکاری کرده و از مشاورین متخصص در این زمینه کمک بگیرید. اگر سوالی در مورد انتخاب بهترین سنگ نما دارید می توانید با شماره ۰۹۱۳۵۵۵۵۵۳۶ تماس گرفته و با مشاورین شرکت ژاد صحبت کنید.

همچنین در صورتی که می خواهید نمای ساختمانتان نمای رومی زیبایی باشد می توانید با این شماره تماس گرفته و از شرایط خرید سنگ ترامیت مطلع شوید. صنایع سنگ ژاد ارائه دهنده بهترین و با کیفیت ترین نانو سنگ ترامیت است و آن ها را با قیمتی بسیار مناسب به بازار عرضه می کند.