رزین سنگ ساختمانی چیست؟

رزین سنگ ساختمانی
زمان مطالعه: 7 دقیقه

اگر در بازه‌های زمانی مختلف قصد خرید سنگ ساختمانی را داشته باشید، تحقیقاتی روی بهترین سنگ نما برای ساختمان انجام داده و به دنبال اطلاعات دقیقی در مورد مزایا و معایب سنگ‌های ساختمانی مختلف بوده باشید، حتما در مورد اهمیت رزین سنگ ساختمانی و کیفیت آن نیز شنیده اید.

اما برای اینکه به درستی بدانید مزایای و معایب رزین سنگ چیست، چه سنگ‌هایی را حتما باید رزین کرده و کیفیت رزین چه تاثیری بر کیفیت و نتیجه کار دارد باید اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع داشته باشید. همراه ما باشید تا در این مقاله از ترامیت مهتاب به بررسی رزین سنگ ساختمانی بپردازیم.

منظور از رزین سنگ ساختمانی چیست؟

سنگ‌های ساختمانی زمانی که از معادن استخراج می‌شوند، علاوه بر اینکه به شکل کوپ سنگ بوده و باید برای کاربردهای مختلف در ابعاد مناسب برش بخورند، خام نیز هستند و باید در مراحل مختلف فرآوری و پرداخت سنگ، برای نصب در جاهای مختلف ساختمان آماده شوند. یکی از مشکلاتی که سنگ خام دارد بروز حفره‌های مختلف روی سنگ است. این در حالی است که ظاهر سنگ باید صاف و یکنواخت باشد تا هم از لحاظ ظاهری و هم لحاظ کیفی قابل استفاده برای کف، نمای ساختمان، دیواره‌ها و کانتر آشپزخانه شود.

آب، آلودگی، گرد و غبار و مواد اسیدی به مرور زمان داخل حفره‌های سنگ فرو رفته و با ماندگاریشان باعث آسیب به بافت سنگ می‌شوند. در واقع وجود این حفره‌ها باعث کاهش ماندگاری، استحکام، مقاومت سنگ و در نتیجه کاهش کیفیت آن می‌شود. پس باید با استفاده از روش‌های خاص سنگ را عایق کرده، عیوب آن را برطرف کرد و آن را از یک تکه سنگ خام، به یک سنگ ساختمانی با کیفیت تبدیل کرد.

در گذشته از بتونه‌های رنگی که به آن ماستیک می‌گفتند برای پر کردن حفره‌ها، ترک‌ها و شیارهای سنگ‌های ساختمانی استفاده می‌کردند. ماستیک به مرور زمان کیفیت خود را از دست می‌داد؛ همچنین با اینکه سعی می‌شد ماستیک دقیقا به رنگ سنگ در آید، اما باز هم کاملا روی سنگ مشخص بود و زدن آن روی سنگ، ظاهر زیبای سنگ را از بین می‌برد. برای از بین بردن این نواقص، رزین سنگ ساختمان وارد بازار فرآوری سنگ شد.

برای انتخاب و خرید سنگ نیاز به مشاوره رایگان دارید؟

رزین سنگ ساختمانی در کنار برش، توری و اپوکسی سنگ، روش‌های مختلف پرداخت و نانو کردن سنگ یکی از مراحل فرآوری سنگ در کارخانجات است که قادر است تا حد زیادی مشکل تخلخل سنگ را حل کرده و مقاومت سنگ را نیز بالاتر ببرد.

اما سوال دیگری که در اینجا مطرح است این است که رزین چیست؟ در ابتدا رزین طبیعی از صمغ درختان تولید می‌شد که قدرت چسبندگی بسیار بالا و غلظت زیادی نیز داشته است. قدرت چسبندگی و کاربردهای آن در صنعت باعث شد نوع مصنوعی آن با قیمت بالاتر و میزان بیشتری تولید شود.

رزین سنگ چیست

رزین صنعتی مایعی شفاف و بی رنگ بر پایه کوپلیمرهای اکریلیک است که از مواد مختلفی مانند برخی روغن‌ها و اسیدهای چرب مانند برخی روغن‌ها و اسیدهای چرب (مثل گلیسیرین، اسید فوماریک، اسید استئاریک) و انواع الکل ( مثل مونو اتیلن، دی اتیلن) تشکیل شده است. این ترکیب به شکل مایعی ژله ای سفید رنگ استفاده می‌شود.

مزایای و معایب رزین سنگ ساختمانی

همانطور که در بالا گفته شد رزین سنگ ساختمانی مزایای بسیار زیادی دارد. در حال حاضر با استفاده از این روش سنگ‌های ساختمانی بسیار با کیفیت و مناسبی مانند تراورتن و سنگ ترامیت که در گذشته به دلیل تخلخل و وجود حفره‌های زیاد در بافتشان مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند توانسته اند با سنگ‌های دیگری مانند مرمر و گرانیت رقابت کنند. به خصوص که قیمت آن‌ها به خصوص قیمت سنگ ترامیت همدان نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی بسیار مناسب تر است.

برای خرید ترامیت اینجا کلیک کنید

مزایای رزین سنگ ساختمانی

مزایای رزین سنگ ساختمانی عبارتند از:

  • رزین منافذ سنگ را به خوبی پر می‌کند و مانع از نفوذ آب، گرد و غبار، چربی و آلودگی به آن می‌شود.
  • رزین قابل شستشو است و مقاومت خوبی در برابر اشعه نور خورشید دارد.
  • رزین تا حدودی استحکام و مقاومت سنگ را بالا می‌برد.
  • این ماده می‌تواند تا حدودی جلوی ایجاد خط و خش روی سنگ را بگیرد.

معایب رزین سنگ ساختمانی

اما رزین مشکلات خود را به همراه دارد. یکی از آن‌ها این است که رزین سنگ ساختمانی در برابر سایش، اصطکاک و برخورد با اجسام مقاومت و دوام زیادی ندارند. علاوه بر این رزین پس از اجرا و خشک شدن به طور صد در صد بیرنگ نیست و می‌تواند تا حدودی رنگ سنگ را تغییر دهد.

همچنین رزین سنگ ساختمانی مقاومت کافی در برابر آب و رطوبت ایجاد نمی‌کند و در برابر حرارت بالا و نور شدید خورشید کم کم مقاومت خود را از دست می‌دهد. بنابراین نباید از رزین به عنوان روش پرداخت سنگ‌های کف و سنگ نمای ساختمان استفاده کرد. برای این منظور باید پس از رزین سنگ نمای ساختمان یا سنگ کف و دیواره و به عنوان آخرین مرحله پرداخت و فرآوری سنگ، از نانو برای ضدآب کردن یا واترپروف کردن سنگ استفاده کرد.

بهترین رزین سنگ

انواع رزین سنگ

رزین‌های صنعتی تنوع بالایی داشته و هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. موادی که برای رزین سنگ ساختمانی به کار برده می‌شوند نیز متفاوت هستند. از جمله انواع رزین سنگ ساختمانی بر اساس کاربرد عبارتند از:

  • رزین روغنی براق که برای زیباسازی سنگ‌هایی مانند گرانیت که برای دکوراسیون مناطقی مانند شومینه به کار می‌روند استفاده می‌شود.
  • رزین اکریلیک بر پایه آب که برای رزین سنگ ترامیت و تراورتن و ضد آب کردن سنگ‌های نما به کار برده می‌شود.

انواع رزین سنگ ساختمانی از لحاظ مواد تشکیل دهنده نیز عبارتند از:

  • رزین پلی استر که به دلیل سرعت خشک شدن و ویسکوزیته بالا نمی‌تواند به عمق منافذ نفوذ کند.
  • رزین اپوکسی که استحکام بیشتری به سنگ داده و در برابر آب و فشار ماندگاری و مقاومت بالاتری دارد.

مراحل رزین سنگ ساختمانی

نحوه رزین سنگ ساختمانی در کارخانجات مختلف متفاوت است؛ در برخی از کارخانجات تولید سنگ، با غلطک، پیستوله و به روش دستی رزین را به سطح سنگ می‌زنند و در برخی دیگر اینکار را با استفاده از ماشین آلات خاصی انجام می‌دهند. اما نحوه رزین سنگ ساختمانی عموما یکسان است و شامل مراحل زیر می‌شود.

برای خرید کوپ ترامیت اینجا کلیک کنید
  • ابتدا باید مرحله پیش ساب روی سنگ اجرا شود. این مرحله برای ایجاد سطح صاف و چسبندگی بیشتر رزین انجام می‌شود.
  • پس از آن باید سطح سنگ به خوبی پاک شود و آثار گرد و غبار، چربی و خاک از روی آن برداشته شود. وجود گرد و غبار اجازه نمی‌دهد رزین به خوبی در منافذ سنگ نفوذ کند.
  • اگر سطح سنگ مرطوب است باید اجازه دهید سطح خشک شود. چراکه رطوبت زیاد اجازه نمی‌دهد رزین به داخل منافذ نفوذ کند.
  • در این مرحله باید در محیطی عاری از رطوبت و گرد و خاک اجازه دهیم رزین خشک شود. دمای محیط برای خشک شدن نیز باید بین ۵ تا ۵۵ درجه سانتی گراد باشد.
  • پس از اینکه سنگ به خوبی خشک شد نوبت به ساب نهایی سنگ است. اگر مرحله رزین سنگ ساختمانی و خشک شدن آن به خوبی اجرا نشده باشد، در این مرحله ممکن است چرخش سریع لقمه‌های پالیشر باعث لب پریدگی سنگ و خالی شدن مواد از برخی منافذ شود.

رزین کردن سنگ

عوامل تاثیرگذار بر کیفیت رزین سنگ ساختمانی

زمانی که از رزین سنگ ساختمانی صحبت می‌شود، باید بدانید این مرحله باید با کیفیت بسیار عالی و مرغوبی روی سنگ اجرا شود. در واقع عوامل مختلفی مانند آنچه در ادامه گفته می‌شود می‌تواند روی کیفیت رزین سنگ ساختمانی تاثیر بگذارد.

  • با کیفیت بودن نوع رزین به کار برده شده برای سنگ
  • نسبت دقیق ترکیب مواد رزینی با هم و نحوه رقیق کردن آن
  • شرایط محیطی و دمایی مناسب برای رزین سنگ ساختمانی
  • تمیز بودن سطح سنگ قبل از انجام مرحله رزین، پاک کردن کامل گرد و غبار، خاک و آلودگی از روی آن
  • خشک بودن کامل سطح سنگ قبل از مرحله رزین
  • زمان مناسب برای خشک شدن رزین سنگ ساختمانی
  • جلوگیری از نفوذ گرد و خاک و آلودگی به سطح سنگ رزینی که هنوز خشک نشده است
  • خودداری از بالا بردن دمای محیط به طور مصنوعی برای خشک شدن سریع تر رزین روی سنگ (اینکار می‌تواند بر کیفیت سنگ تاثیر منفی بگذارد)

قیمت رزین سنگ ساختمانی چقدر است؟

به طور کلی باید بدانید قیمت رزین سنگ ساختمانی چندان زیاد نیست و جزئی از قیمت نهایی سنگ ساختمانی محاسبه می‌شود. اما آنچه باید بدانید این است که کیفیت‌ها و کاربردهای مختلف رزین باعث بالا رفتن یا پایین آمدن قیمت آن می‌شود.

به همین دلیل است که قیمت رزین سنگ تراورتن و قیمت رزین براق کننده سنگ یکسان نیست. نکته مهم این است که به دلیل تاثیر سنگ ساختمانی بر ظاهر زیبا و کیفیت ساختمان سازی بهتر است قیمت بیشتری پرداخت و  از بهترین و مناسب ترین رزین مناسب برای سنگ ساختمانی استفاده کرد.

رزین سنگ ترامیت

بهترین سنگ های رزین شده را چطور پیدا کنیم؟

رزین سنگ ساختمانی یکی از مراحلی است که باید با کیفیت بسیار بالا و با مواد عالی روی سنگ انجام شود. عدم دقت در انجام این مرحله از فرآوری سنگ باعث می‌شود سنگ کیفیتی که باید را نداشته باشد. اما سختی کار اینجاست که هر کسی نمی‌تواند تشخیص دهد که کیفیت رزین به کار برده شده در فرآوری سنگ چه کیفیتی داشته است؛ پس بهترین راهکار این است که هنگام خرید سنگ ترامیت، تراورتن، گرانیت، مرمریت و مرمر به دنبال فروشندگان معتبری باشید که در تولید سنگ از بهترین روش‌ها، دستگاه‌ها و مواد پرداخت استفاده کرده باشند.

برای این منظور می‌توانید با شماره تلفن ۰۹۱۳۵۵۵۵۵۳۶ تماس گرفته و با متخصصین شرکت سنگ ژاد در مورد سنگ‌های مناسب دیواره، سنگ نمای ساختمان و سنگ کف مشورت کنید. این شرکت با در اختیار داشتن یکی از بهترین معادن سنگ ترامیت و با در اختیار داشتن بهترین و مجهزترین کارخانجات فرآوری سنگ توانسته است بهترین و با کیفیت ترین نانو سنگ ترامیت را روانه بازار کند. این سنگ سفید ساختمانی یکی از بهترین، با کیفیت ترین و در عین حال ارزان ترین سنگ ساختمانی برای نمای ساختمان است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *