مزایا و ضرورت آب بندی نما و روش های انجام آن

آب بندی نما
زمان مطالعه: 8 دقیقه

اگر درگیر انتخاب سبک نما، طراحی نما، انتخاب بهترین متریال برای نمای ساختمان و نصب آن شده اید، حتما نام آب بندی نمای ساختمان را شنیده اید. چیزی که حتما نظر شما را نیز جلب کرده است این است که برخی از فروشندگان مصالح ساختمانی و نصابان شما را تشویق به آب بندی نما کرده و برخی دیگر این مرحله را چندان ضروری نمی‌دانند.

به همین دلیل است که بسیاری از ما هنوز نمی‌دانیم آب بندی نما چه ضرورت و چه مزایایی دارد و با استفاده از چه روش‌هایی انجام می‌شود. اگر شما هم به دنبال پاسخ درستی برای این سوالات هستید تا انتهای این مقاله از ترامیت مهتاب همراه ما باشید.

منظور از آب بندی نمای ساختمان چیست؟

هدف نمای ساختمان علاوه بر زیبایی ظاهری بنا، کاهش آسیب‌های وارده به بدنه ساختمان، جلوگیری از هدر رفت انرژی و ورود هوای سرد و گرم، گرد و غبار، نفوذ باد و باران و رطوبت به داخل ساختمان است. اما هرچقدر که جنس مصالح به کار برده شده در نما ساختمان شما خوب باشد و از میان با کیفیت ترین سنگ‌های نمای ساختمان، انواع آجر، چوب، فلز یا شیشه آن‌ها را انتخاب کرده باشید باز هم امکان این وجود دارد که رطوبت و آب از میان درزهای بین نما یا ترک‌هایی که در مصالح به کار برده شده در نما وجود دارد به داخل ساختمان نفوذ کند. اینجاست که ضرورت آب بندی نمای ساختمان به خوبی خود را نشان می‌دهد.

مزایای آب بندی نما

اهمیت و مزایای آب بندی در نمای ساختمان

قبل از اینکه با روش‌های آب بندی نمای ساختمان آشنا شوید، باید به درستی بدانید مزایای آب بندی نما چیست و این مرحله از نصب نما در چه مواقعی می‌تواند به شما کمک کرده تا نتیجه نهایی برای شما ایده آل تمام شود. در ادامه به بررسی مزایای آب بندی نما می‌پردازیم.

برای خرید ترامیت اینجا کلیک کنید

ایجاد عایق رطوبتی نمای ساختمان

همه مصالح ساختمانی به کار رفته برای نمای ساختمان به طور صد در صد نمی‌توانند جلوی ورود و نفوذ باران و رطوبت را بگیرند. این در حالی است که نمای ساختمان باید بتواند از ساختمان در برابر هر گونه بارش‌های جوی و تغییرات آب و هوایی محافظت کند. علاوه بر این رطوبت می‌تواند باعث خوردگی فولاد، پوسیدگی چوب، یخ زدن آب در درزهای سنگ‌های ساختمانی و شکسته شدن آن‌ها، نفوذ آب به داخل و تبله کردن گچ و ترک خوردن دیوارها و آسیب به ظاهر ساختمان شود. اما با وجود آب بندی نمای ساختمان شما می‌توانید از بسیاری از مصالح ساختمانی استفاده کنید.

درست است که جلوگیری از نشت آب در نمای ساختمان و آب بندی نما در ساری و شهرهای شمالی مرسوم تر است اما امروزه اکثر معماران و مهندسین ترجیح می‌دهند ساختمان خود را با استفاده از این روش در برابر وجود رطوبت ایمن کنند.

ضرورت آب بندی نما

جلوگیری از ایجاد شوره در نما

هنگام استفاده از سنگ‌های ساختمانی و آجر برای نما، وجود شوره امری طبیعی است. علت آن نیز ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در اثر ترکیب رطوبت و بارش‌های جوی با مواد تشکیل دهنده سنگ و آجر و ملات آن‌هاست. آب بندی نمای ساختمان یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز شوره نمای ساختمان است؛ چراکه با استفاده از مواد آب بندی نمای ساختمان راه نفوذ آب و رطوبت به داخل سنگ و ملات گرفته می‌شود.

صرفه جویی در مصرف انرژی با جلوگیری از اتلاف آن

حتی آن‌دسته از مصالح ساختمانی مانند سنگ ترامیت که درصد بالاتری از عایق حرارتی را دارند، بدون آب بندی نمای ساختمان میزان مشخصی از سرما و گرما را از خود و از میان درزهای موجود در نما عبور می‌دهند. اما از آنجایی که یکی از دغدغه‌های افراد عدم نفوذ هوای سرد و گرم به داخل و جلوگیری از هدر رفتن انرژی است، بسیاری از افراد به آب بندی نما به عنوان وسیله ای برای صرفه جویی در مصرف انرژی نگاه می‌کنند.

آب بندی نما سیمانی

جلوگیری از سقوط سنگ‌های نما

امروزه سنگ و آجر از جمله بهترین مصالح ساختمانی برای نمای ساختمان هستند. در کنار این محبوبیت جدا شدن سنگ و آجر از ملات یا اسکوپ و سقوطشان یکی از معضلاتی است که امروزه ساختمان سازان بسیار با آن سروکار داشته و هزینه‌های زیادی برای خسارت‌های مالی و جانی آن می‌پردازند. علاوه بر عدم مهارت نصابان و بی کیفیت بودن مواد مورد استفاده برای نصب، نفوذ رطوبت و آب به ملات نیز می‌تواند از جمله دلایل سقوط مصالح به کار برده شده در نما باشد. یکی از روش‌های حل این مشکل می‌تواند آب بندی نمای ساختمان باشد.

آب بندی نما ساختمان

حفظ زیبایی ظاهری نمای ساختمان

نفوذ گرد و خاک به شیارها و منافذ بین نما و ترکیبشان با بارش‌های اسیدی و هوا می‌تواند رنگ‌های کدر و تیره ای را روی نما ایجاد کند. اما مشکل اینجاست که ماهیت نما به گونه ای است که نمی‌توان آن را به طور منظم تمیز کرد و تلمبار شدن این آلودگی‌ها خود یک معضل بزرگ تر است. اما با آب بندی نمای ساختمان می‌توانیم این مشکل را تا حد خوبی حل کنیم؛ چراکه با استفاده از مواد مختلفی این شیارها و درزها را پر کرده و راه ورود آلودگی ها به داخل آن‌ها را می‌بندیم.

روش‌های آب بندی سنگ نما

نمای سنگی یکی از مستحکم ترین و مقاوم ترین نماهای ساختمان است. اگر از سنگ‌هایی که به خوبی فرآوری، پرداخت یا رزین شده باشند استفاده کنید، به ندرت شاهد نفوذ آب از بافت سنگ خواهید بود. اما در هر صورت به دلیل وجود تخلخل یا ترک در بافت سنگ، از بین رفتن بندکشی‌ها و شیار بین دو سنگ و برای جلوگیری از نفوذ آب از میان این شیارها در بسیاری از مواقع نیاز به آب بندی سنگ نما ساختمان ویلایی، نمای آپارتمان‌ها و باغ‌ها و نمای سنگ دیوار حیاط به طور واضح دیده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت آب بندی نما سنگی با روش‌های زیر امکان پذیر است.

آب بندی کردن نمای ساختمان

  • نانو کردن سنگ: مواد نانو برای آبگریز کردن تمامی سطوح غیر صیقلی مناسب هستند. این مواد به چسبیدن به سطوح امکان نفوذ آب را از بین می‌برند. از این مواد معمولا پس از نصب استفاده می‌شود. اما در کارخانجات سنگبری از این مواد برای آبگریز کردن و تولید نانو سنگ ترامیت نیز استفاده می‌شود.
  • رزین: رزین سنگ ساختمانی یکی از روش‌های پرداخت و فرآوری سنگ است که معمولا در کارخانجات انجام می‌شوند. رزین داخل تورفتگی‌ها و منافذ سنگ فرورفته و باعث می‌شود آب در سنگ‌هایی با درجات تخلخل مختلف نفوذ نکند. ناگفته نماند که استفاده از رزین فینیشینگ کار را براق نشان می‌دهد. همچنین از رزین آب بندی نمای ساختمان برای پوشاندن منافذ بین سنگ‌ها نیز استفاده می‌شود.
  • چسب z90: این چسب که جزء مواد پلیمری شفاف است نیز مانند رزین و نانو قادر است جلوی نفوذ آب را بگیرد. مواد پلیمری شفاف سنگ را آبگریز کرده و تا حد بسیار خوبی بدون تغییر دادن حالت مات یا براق سنگ و تغییر رنگ آن جلوی نفوذ آب را می‌گیرد.
  • چسب‌های پلی یورتان و سیلیکون: از انواع چسب آب بندی نمای ساختمان برای ضدآب کردن شیارها و ترمیم بندکشی نماهایی که در حال از بین رفتن هستند استفاده می‌شود. با استفاده از این روش آب بندی نما شیارها و درزهای بین سنگ‌ها را می‌پوشانند تا نفوذ آب آن‌ها را از بین نبرد.
برای انتخاب و خرید سنگ نیاز به مشاوره رایگان دارید؟

روش آب بندی نمای آجری و چوبی

چوب و آجر نیز جزء مصالح پر کاربرد برای نما هستند که به صورت تکی یا ترکیب با سنگ و سایر مصالح استفاده می‌شوند. برای نصب چوب و آجر از مواد مختلفی استفاده می‌شود و به همین نسبت آب بندی نمای ساختمان آجری و چوبی نیز متفاوت است. برای این منظور می‌توانید از رنگ‌های مخصوص آب بندی نما، نانو کردن و عایق‌های پایه آب استفاده کنید.

نحوه آب بندی نما کامپوزیت و شیشه ای

نصب کامپوزیت و شیشه برای نما با استفاده از مواد مخصوصی انجام می‌شود که گاهی در اثر گذر زمان و عواملی مانند نور خورشید، بارش‌های جوی و گرد و خاک اثر خود را از دست داده و باید مجدد آب گریز شوند. به همین دلیل باید از موادی مانند چسب‌های سیلیکونی و پلی اورتان برای آب بندی نمای ساختمان استفاده کرد. در این میان چسب‌های پلی اورتان به دلیل مقاومت بالا در برابر اشعه‌های خورشید، گرد و غبار، بارش‌های جوی و رطوبت و چسبندگی بالا بیشتر به کار برده می‌شوند.

آب بندی نما شیشه ای

آب بندی نما سیمانی ساختمان

نمای سیمانی به دلیل وجود روزنه‌های موجود در بافت سیمان نفوذپذیری زیادی در برابر آب و رطوبت دارد. به همین دلیل نیز در این شرایط باید از مناسب ترین روش‌های آب بندی نمای ساختمان استفاده کرد. معمولا از مخلوطی از سیمان سفید و چسب بتون، رنگ مخصوص آب بندی و عایق‌های پایه آب برای آب بندی نما سیمانی استفاده می‌شود.

آب بندی نمای ساختمان چه زمانی ضروری است؟

با توجه به آنچه در بالا گفته شد آب بندی نمای ساختمان امری ضروری برای مقاوم سازی و حفاظت از بدنه بیرونی و داخلی ساختمان است. اما سوال مهم اینجاست که چه زمانی باید از موادی مانند نانو، چسب و پودر بندکشی سنگ نما ساختمان برای ضدآب کردن نما استفاده کرد. نکته مهم اینجاست که اولین گام برای آب بندی این است که مصالح شما باید پیش از نصب یا در طول اجرا آب گریز شده سپس نسبت به نوع مصالحی که برای نما استفاده می‌شود از مواد مناسبی برای بندکشی و پوشاندن منافذ و شیارها استفاده شود. چراکه در هر صورت پیشگیری بهتر از درمان است و نباید صبر کنیم تا آب به داخل ساختمان نفوذ کرده و دیوارها نمناک شوند.

به پودر سنگ نیاز دارید؟

نکته دوم این است که هرچقدر از مواد مناسبی برای بندکشی و نصب نما استفاده کنید، بازهم به مرور زمان ممکن است این مواد در اثر اشعه آفتاب، باد و باران و گرد و خاک و آلودگی خورده شده و از بین بروند. بنابراین گاهی پس از چند سال به آب بندی نمای ساختمان و ترمیم بندکشی‌ها و شیارها نیاز پیدا می‌کنید که البته قطعا نباید آن را نادیده بگیرید.

آب بندی نما سنگی

آیا برای مقاوم سازی ساختمانتان در برابر رطوبت نیاز به کمک دارید؟

اگر دغدغه شما هنگام انتخاب سنگ نما این است که سنگی را انتخاب کنید که علاوه زیبایی، مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشند و بتوانید با آب بندی نمای ساختمان خود نفوذ ناپذیری آن را نیز بالاتر ببرید، بهتر است با مشاورین متخصص در این زمینه مشورت کنید. برای این منظور شما می‌توانید با شماره ۰۹۱۳۵۵۵۵۵۳۶ تماس گرفته و با متخصصین شرکت ژاد صحبت کنید.

صنایع سنگ ژاد یکی از بهترین معادن سنگ ترامیت را در اختیار داشته و با استفاده از تجهیزات به روز در کارخانجات سنگ خود می‌تواند با فرآوری درست سنگ، بهترین سنگ ‌های ساختمانی برای نما را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار دهد. بنابراین این شرکت یکی از بهترین مراکز برای خرید سنگ ترامیت به حساب می آید. همچنین اگر به سنگ‌های دیگری غیر از سنگ ترامیت همدان نیاز دارید نیز می‌توانید با متخصصین این شرکت صحبت کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *